У «червоній» зоні введена заборона на проведення планових госпіталізацій

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 22.03.21р. затвердив зміни у постанові про карантин, згідно з якими у «червоній» зоні, в яку входять Київ і ще 12 областей України, введена заборона на проведення планових госпіталізацій.

Згідно з текстом документа, у «червоній» зоні забороняється проведення державними і комунальними медичними закладами планових заходів щодо госпіталізації, що обернеться для хворих на серцево-судинні захворювання неможливістю отримати медичну допомогу в разі погіршення самопочуття. Це особливо важливо для хворих із ішемічною хворобою серця, в яких у весняний період часто відбувається загострення стенокардії, що проявляється почастішанням і посиленням болю за грудиною і в області серця, збільшенням задишки і появою аритмій.

У цьому випадку, значну підтримку серцю може дати препарат Адвокард, виробник ТОВ «Фармацевтична компанія «ФарКоС», який має антиангінальну і антиішемічну дію, володіє мембранопротекторним і антиоксидантним ефектами, покращує метаболізм міокарда, захищаючи клітини від гіпоксії. Адвокард покращує коронарний кровоток, підвищує толерантність до фізичного навантаження, знижує частоту і вираженість нападів стенокардії.