Відновлення після COVID-19

Як тривога і інші проблеми наздоганяють перехворілих на COVID-19.

Навіть після одужання від коронавірусу багато пацієнтів страждають від важких ускладнень. Це явище отримало назву «постковідний синдром». Психічні розлади, апатія і суїцидальні думки — одні з таких ускладнень.

Служба BBC розповідає про те, як люди, що перенесли коронавірус, місяцями, і не завжди успішно, намагаються повернути собі колишнє життя.

Звідки беруться такі симптоми і що з ними робити? Поява вищезазначених симптомів свідчить про ураження нервової системи, що призводить до порушення розумових здібностей та психоемоційного стану, частіше тривоги.

Рішенням наслідків, спричинених коронавірусом, є призначення препаратів із групи ноотропів, діючою речовиною яких є Фенібут.

На сьогодні є багато фармакологічних препаратів, що містять Фенібут. Одним із вітчизняних та найбільш доступних представників молекули Фенібут є Ноотрофен. Препарат виробника ТОВ «Фармацевтична компанія “ФарКоС” Ноотрофен надає м’яку протитривожну дію, покращує пам’ять і увагу. Регулярний прийом препарату по 1 таблетці 2 рази на добу протягом 10 днів дозволить зняти тривогу, дратівливість, покращити процеси мислення та повернутися до здорового гармонійного життя.